ZinCafé: Herman Pleij, emeritus-hoogleraar historische Nederlandse letterkunde.

25 september 2024, 19:30 uur

Hilversum viert dit jaar zijn 600-jarig bestaan.
Ter gelegenheid hiervan organiseert ZinCafé Hilversum een filmavond en een zestal avonden over Inspirerende Hilversummers. Dit kunnen mensen zijn die voor Hilversum, Nederland en/of wereldwijd van bijzondere betekenis zijn. Mensen uit het verleden, maar ook hedendaagse personen. Hun drijfveren kunnen een bron van inspiratie voor anderen zijn.

Op de eerste avond woensdag 25 september is te gast: Herman Pleij, emeritus-hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. Herman Pleij werd in 1943 in Hilversum geboren en groeide op ‘over het spoor’, in een periode waarin het verschil tussen rijk en arm heel duidelijk was. In ZinCafé Hilversum vertelt Pleij over zijn jeugd in het naoorlogse Hilversum, waar hij tegen het decor van een groeiende mediastad de liefde voor taal en literatuur ontdekte. Hij vertelt ook over inspirerende docenten die hem kansen gaven waardoor hij uiteindelijk hoogleraar historische Nederlandse letterkunde kon worden. In 2022 schreef hij een boek over zijn jeugd getiteld Met een scheef oog, tijdsbeelden aan de hand van mijzelf.


Plaats: Bibliotheek Hilversum, ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum
Datum en tijd: Woensdag 25 september, 20.00-22.00 uur. Na de lezing is iedereen van harte uitgenodigd voor een nagesprek.
Entree: €5,- inclusief één consumptie.
Volgt u de hele serie van zeven avonden, dan betaalt u op de eerste avond €25,-.

ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse Gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum.
Meer informatie: www.zincafehilversum.nl, Hennie Burggraaff, 06-11 457 235