Orde van dienst zondag 22 september 2024

Zondag 22 september 2024 om 10:00 uur
Type: Maaltijd van de Heer viering
Locatie: Bethlehemkerk in Hilversum
Voorganger: ds. Oane Reitsma

In het deel van het Bijbelboek Handelingen dat we deze zondagen lezen, staat de spanning centraal die er in de nieuwe christelijke gemeenschappen is van de continuïteit van de joodse gebruiken en de vernieuwing van het geloof, nu er nieuwe groepen gelovigen ‘uit de volken’ bij komen. Petrus krijgt een heel geheimzinnig visioen over een kleed dat uit de hemel neerdaalt met allerlei krioelende dieren erop. ‘Slacht en eet, ’hoort hij – maar als jood druist dat tegen zijn gevoel in. Welke roeping hoort hij hier?

Wij vieren in deze dienst de Maaltijd van de Heer


Thema: Voor iedereen?
Voorganger: ds. Oane Reitsma
Ambtsdragers: Liesbeth van Renssen en Els Verkerk

Lector: Wilma van Halsema
Lezingen: Handelingen 10: 1-23a

Muziek: Johannes Zwart, orgel; Lichtbron-cantorij o.l.v. Arno Rog
Liederen:
Lied 712, Lied 299j, Lied 762, Lied 816, Lied 403d (Tafelgebed), Lied 398+421, Lied 378


Collectedoelen

  1. Noodhulp Gaza
    Er is behoefte aan álles! Kerk in Actie doet een dringend beroep op ons om de mensen in Gaza, Israël en de Westelijke Jordaanoever te steunen, met uw gebed én met uw gift.
    De situatie in Gaza is dramatisch. Bijna de hele bevolking is op de vlucht, maar nergens is een veilige plek om naartoe te gaan. Er is dringend behoefte aan voedsel, water, medische benodigdheden en psychosociale hulp. Vanuit een interkerkelijk netwerk  helpt Kerk in Actie de mensen in nood. Niet alleen in Gaza, maar ook inwoners van Israël en de Westelijke Jordaanoever krijgen hulp. Lees hier meer informatie.
  1. Protestantse gemeente Hilversum (PgH)
    Met de opbrengsten van de tweede collecte worden de geloofsgemeenschappen van de PgH in stand gehouden en waar nodig ondersteuning gegeven aan de landelijke organisatie van de PKN.
  1. Maaltijdcollecte voor de Voedselbank
    Vanwege de inflatie, de alsmaar duurder worden boodschappen redt een groeiend aantal mensen het niet meer en moeten zij een beroep doen op de Voedselbank. Bij Voedselbanken Nederland werken uitsluitend vrijwilligers. En veel sponsoren steunen hen gratis met raad en daad. Maar desondanks zijn er veel kosten. Uw geld-donatie blijft niet aan een strijkstok hangen maar levert direct tastbare hulp aan mensen die dat nodig hebben.

U kunt uw gift overmaken op de volgende manieren:

  • via de Appostelapp (heeft de voorkeur)
  • via de collectezak
  • m.b.v. een overschrijving naar onderstaande bankrekeningnummers

1.Diaconie PgH:             NL04 RABO 0373 7117 86 o.v.v. Noodhulp Gaza

2.PGH inz. betalingen:   NL45 RABO 0373 7225 91 o.v.v. Plaatselijke kerk

3.Diaconie PgH:             NL04 RABO 0373 7117 86 o.v.v. Voedselbank

Bekijk de livestream