Kapelconcert met Ischico Velzel aan de vleugel

28 september 2024, 15:00 uur

Ischico Velzel is een jonge pianiste die haar publiek met een vernieuwende blik meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Ze heeft haar eigen stem gevonden door de grenzen van het genre op te zoeken. Ze is actief als solopianiste en kamermusicus en haar spel wordt geprezen door critici vanwege haar creativiteit, moeiteloze expressie en technische vloeiendheid.

Ischico speelt het liefst avontuurlijk pianorepertoire waaronder ook haar eigen werk en recentelijk heeft ze de eerste prijs gewonnen bij de Lamond Prize, een competitie voor onbekend pianorepertoire. Ze heeft ook prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours en het Bender-Petrof Concours. Haar debuutalbum met haar favoriete stukken en eigen improvisaties wordt in 2024 opgenomen door 7 Mountain Records met steun van het AFK, het Amarte Fonds en het Sena Muziekproductiefonds.

Ischico legt verbindingen tussen klassieke muziek en andere genres en disciplines door te improviseren en regelmatig samen te werken met kunstenaars, theatermakers en dansers. Ze heeft verschillende projecten samengesteld voor onder andere het Pianofestival in Glasgow en het Symbiotic Encounters Festival te Amsterdam.

Op het concertpodium voelt Ischico zich thuis en ze heeft mogen spelen op internationaal gerenommeerde podia zoals het Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), Paleis Het Loo (Apeldoorn), Casa Battló (Barcelona) en Sloane Square (Londen). Haar optredens waren te horen op (inter)nationale radio waaronder op NPO Klassiek en SBS Australië.

​Buiten het geven van soloconcerten speelt Ischico graag samen met andere musici zoals celliste Florianne Remme (Concertgebouworkest) en de Spaanse klarinettist Santiago Luruena. Naast traditioneel kamermuziekrepertoire ontdekt ze graag nieuw werk waarin ze ook kan improviseren. In 2021 voerde ze ‘Waulking Songs’ voor 6 piano ‘ s en electronics uit van de Schotse componiste Elise Haller-Shannon.

Ischico heeft haar twee masters afgerond aan The Royal Conservatoire of Scotland en het Conservatori Superior de Música del Liceu, waar ze studeerde bij concertpianisten Petras Geniušas, Fali Pavri en Albert Attenelle. Ze is dankbaar voor de financiële ondersteuning van haar studies door het VSBFonds, Het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi. Haar bachelor heeft ze behaald bij Frank Peters.


 Datum zaterdag 28 september 2024

Zaal open 15.00 uur

Aanvang 15.30 uur

Toegang € 18,- inclusief drankje

betaling uitsluitend contant, er is géén pin

Reserveren: un.le1726785231paked1726785231@rets1726785231ok1726785231