Geslaagd startweekend voor De Lichtbron

10 september 2024

Vrijdagavond 6 september was de overstapavond voor de leden van Bemore+ en stonden de gemeenteleden van de Regenboogkerk, De Morgenster en Bethlehemkerk ieder in hun eigen kerkgebouw, nog een keer stil bij hoe het gemeenteleven de afgelopen jaren was.

Op de overstapavond was aandacht voor:

  • Dankbaarheid voor alles wat er geweest is;
  • Verdriet over het moois waar we afscheid van nemen;
  • Hoop over hetgeen er gaat komen.

Op zaterdagochtend 7 september was het al vroeg druk in de Regenboogkerk met gemeenteleden van Bemore+ die de grote liturgische tafel uit de Regenboogkerk naar de Bethlehemkerk gingen verhuizen. In een drietal ritten werd een groot deel van het meubilair verhuisd, o.a. naar de nieuwe jongeren ruimte bij de Bethlehemkerk.

Zaterdagmiddag was er de gezelligheid high tea op het groen grasveld, een informatieve activiteiten markt, ruimte voor creativiteit middels schilderen of samen zingen bij de piano. Het grote bingo spel was een groot succes, er zijn veel nieuwe contacten gelegd. Hulde en dank aan alle taartenbakkers, alles is schoon opgegaan.

Om vier uur werd onze nieuwe naam bekend gemaakt, wij heten niet langer Bemore+ maar wij zijn De Lichtbron in de Bethlehemkerk.

Op zondagochtend 8 september kwam De Lichtbron voor het eerst bij elkaar. De viering begon met het naar binnendragen van liturgische regalia uit onze vijf kerken: de kanselbijbel uit de Regenboogkerk, doopwater naar het doopvont van de Bethlehemkerk, het avondmaalsstel uit de Graankorrel, de Paaskaars vanuit de Diependaalse kerk en ten slotte het voorbedeboek uit De Morgenster. Hiermee kwam het samengaan van alle vijf de wijkgemeenten in de nieuwe wijkgemeente De Lichtbron tot uiting.

Na afloop van de viering trakteerden ds. Erik van Halsema en Lisette Prinsen op lekkers bij de koffie, Erik viert dat hij deze week 25 jaar predikant mag zijn.


Hieronder is een selectie van een aantal foto’s gemaakt. In de nieuwsbrief van deze week vindt u een link naar een groter bestand.
Link naar de startzondag preek van ds. Erik van Halsema, klik hier.

Andere berichten