‘Overstap’avond De Morgenster – 6 september 2024

11 september 2024

Na een overheerlijke maaltijd in de benedenzaal is in de kerkzaal teruggeblikt op de mooie en bijzondere momenten in de Morgenster.

De avond kon natuurlijk niet beginnen zonder een maaltijd. In de Morgenster is veel gekookt voor kerk en buurt. In de kerkzaal is teruggeblikt op bijna 25 jaar de Morgenster. Henny Burggraaff nam alle aanwezigen mee op een tour langs momenten en activiteiten die de gemeente kleur gegeven hebben.

Muziek is altijd een belangrijke pijler geweest. Hilversum is niet alleen een mediastad, maar zeker ook een muziekstad. De Morgenster haalde veel goede musici naar de kerk, mede dankzij de inzet van Jouke van der Leest. Organist Cees van der Poel heeft in de begin van de jaren de gemeentezang begeleidt en de laatste jaren is Klaas de Haan de vaste organist. Het geliefde lied ‘De steppe zal bloeien’ mocht niet ontbreken, uiteraard begeleidt door Klaas. Helaas kon Cees niet live aanwezig zijn, maar met een opgenomen filmpje kon iedereen nog van zijn spel genieten.

Mooi om te zien dat, naast huidige wijkpredikant Erik van Halsema, ook veel oud-wijkpredikanten aanschoven, zowel Annemieke Kelder, Wim en Janke Loosman als Jacqueline Broeyer waren erbij. Erik nam iedereen mee langs belangrijke plekken in de kerk. Van het orgel tot de tribune en van de doopvont tot de techniek. Wim Loosman werd geïnterviewd door de onvolprezen Tante Rosa. Deze bekende Morgensterwijkse die op haar eigen humorvolle wijze in staat bleek om kritische vragen op Wim af te vuren.

Twee jongeren, Jan Daniel en Thomas, vertelden over de diaconale reizen die blijvende impact hebben gehad op hen. Veel acties werden door hen opgezet om geld in te zamelen zodat de groep naar Uganda kon reizen. De reis heeft veel impact gehad op alle jongeren. De reizen waren onvergetelijk, leerzaam en vormend.

Uniek binnen Bemore+ (De Lichtbron) zijn de bloemschikkingen. De trap – of tribune – bood al die jaren een podium voor de bloemen. Altijd met uitleg, want niks stond er zomaar. Zo leerden gemeenteleden veel over de symbolische betekenis van materialen, kleuren en planten. Nel Dees heeft zich vele jaren hiervoor ingezet. Bij het overstapmoment vertelde Joke Verrij over de bijzondere schikking waarin verleden en toekomst samenkwamen. Met onder meer de schermbloem als teken dat God bij ons is en een witte lichtstraal, want er is hoop.

Bij het afscheid hoort een boekje boordevol mooie herinneringen. Max Kramer, de eerste voorzitter van De Morgenster, en Liesbeth van Renssen, laatste voorzitter, mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Bladerend door het boekje kun je maar één ding zeggen: Wat is er veel moois ontstaan en tot bloei gekomen in De Morgenster!

Tot slot heeft de wijkgemeente van de Morgenster symbolisch de Paaskaars overgedragen aan Vitamine G. De missionaire gemeente heeft haar nieuwe thuis gevonden in de Morgenster waar het woord van God mag blijven klinken.

Andere berichten