Zing mee in de cantorij!

17 september 2024

Op de startzondag en tijdens de oecumenische dienst op 15 september heeft u het al kunnen zien en horen: in beide diensten van De Lichtbron werkte een koor mee, respectievelijk de cantorij onder leiding van Arno Rog en het projectkoor onder leiding van Marlene Erdmann.

De cantorij heeft een taak binnen de kerkgemeenschap De Lichtbron. Zij maakt de gemeente bekend met, of ondersteunt de gemeente bij het zingen van minder bekende liederen. Ook maakt zij het mogelijk om liederen uit het liedboek (2013) met een aparte bijdrage van cantorij of voorzang, te zingen.
De cantorij geeft bijzondere diensten, of diensten waarbij de muziek bepalend is voor de inhoud of vorm van de dienst, extra kleur door deze in te vullen met meerstemmige zettingen van liederen, motetten of andere kerkmuziek.

De cantorij repeteert wekelijks op dinsdagavond van 19.45 – 21.45 uur in de Bethlehemkerk.

Naast de reguliere diensten werkt de cantorij ook mee aan projecten waarbij, afhankelijk van de moeilijkheid of de gewenste samenstelling, soms een deel van de cantorij, eventueel aangevuld met extra zangers, haar medewerking verleent. Deze projecten worden afwisselend door Marlene of door Arno gedirigeerd.

Heeft u tijd en gelegenheid, en wilt en kunt u meezingen? Kom dan langs en doe mee op de repetities van de cantorij op dinsdagavond. Dit najaar staan de Gedachteniszondag, Advent en Kerst op het programma!

Van harte welkom!

Andere berichten