Diependaalse kerk sluit deuren

28 augustus 2024

Zondag 1 september 2024 zal de laatste kerkdienst zijn in de Diependaalse kerk. Na 99 jaar wordt de wijkgemeente opgeheven, omdat de actieve gemeente te klein is geworden. Dat is droevig, maar er is ook dankbaarheid voor alles wat er geweest is.

Geloof draagt ons verder

De wijkerkenraad wil de hoop laten doorklinken in de slotdienst, waarin de consulent ds. Oane Reitsma voorgaat. Hoop, omdat de Bijbel ons steeds opnieuw leert dat ieder einde voor God een nieuw begin betekent. De wijkgemeente stopt wel, maar ons geloof draagt ons verder.

Op weg naar nieuwe plek

De gemeenteleden van de Diependaalse kerk zullen aansluiting vinden bij de andere gemeenschappen van de Protestantse gemeente te Hilversum, bij de Hervormde Gemeente Loosdrecht of elders. Daar staan we in de dienst bij stil.

In de dienst lezen we het verhaal van Abraham die op pad ging naar Kanaän. Steeds verder trekt hij het land in. Het enige waar hij op vertrouwt is de belofte van God zijn nageslacht tot een groot volk te maken. Uit het Evangelie lezen we het verhaal waarin Jezus na de opstanding vanaf de oever de discipelen roept en in het licht van de nieuwe morgen brood en vis met hen deelt.

Met alle gelovigen

Het zou de Diependalers tot troost zijn als leden van de andere geloofsgemeenschappen aanwezig zijn. Om nog één keer mooie liederen te zingen in een goed bezette Diependaal! Iedereen is welkom.

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel op afstand meevieren? Luister live mee of op een later tijdstip terug via kerkdienstgemist.nl

Andere berichten