‘Overstap’avond Bethlehemkerk – 6 september 2024

11 september 2024
Op de vooravond van het Bemore+ startweekend waren alle Bethlehemkerkers uitgenodigd om vrijdagavond 6 september met elkaar de overstap te maken vanuit de Bethlehemkerk gemeente naar de nieuwe gemeente De Lichtbron.

Afgelopen jaar mochten we 60jaar Bethlehemkerk vieren, met heel veel verschillende activiteiten. Op de overstapavond hebben we daarom stil gestaan bij drie aspecten:

  • Dankbaarheid voor alles wat er geweest is;
  • Verdriet over het moois waar we afscheid van nemen;
  • Hoop over hetgeen er gaat komen.

De voorspellingen waren wisselend en de hele dag scheen het zonnetje, zodat de keuze snel gemaakt was om een terras op het kerkplein op te bouwen. Als Groene Kerk waren er voor iedereen voldoende verschillende vegetarische lekkernijen, maar ook vlees voor op het bbq-rooster.

De activiteiten begonnen al vroeg door op de buitengevel het spandoek voor de Open Monumentendag van komende weekend te plaatsen (zie foto). Daarnaast werd aan het eind van de middag de Bethlehemkerk aanduiding boven de hoofdingang verwijderd (zie foto).

Voor de borrel en BBQ hadden zich echt veel gemeenteleden opgegeven. Het was dan ook snel heel gezellig op het kerkplein. Van het Kompas mochten we extra klapstoeltjes, (sta)tafels en partytenten lenen, daarnaast waren er rood-wit-blauwe vlaggetjes opgehangen, zodat het plein gezellig aangekleed was. Hoewel de wolken dreigend waren en er soms wat regen spetters uit kwamen, zag niemand echt DE wolkbreuk aankomen waardoor we allen de kerkzaal in moesten vluchten. Was de avond daarmee ten einde? Nee, tafels en stoelen werden snel gezellig herschikt. Handdoeken uitgedeeld om de ergste nattigheid bij een ieder op te lossen. En de BBQ zelf? Die was inmiddels onder een van de partytenten veilig gesteld en er werd daaronder goed doorgebakken. De salades en stokbroden werden op de bar in de keuken gezet en na mooie woorden én een openingsgebed van ds. Hillegonda Ploeger werd het buffet geopend. Per tafel ging iedereen naar de keuken. Geheel conform traditie, werden daar de BBQ-kaarten afgestreept, zodat er voor iedereen voldoende gelegenheid was om een bord op te scheppen met salades, tomaatjes, komkommers en stokbroodjes en sausen (natuurlijk warme pindasaus). Dat alles met een wisselend vegetarisch aanbod en een mix van vegetarisch en vlees, burgers en spiesjes.

Aan de tafels werden herinneringen opgehaald en gedeeld, ook werd teruggeblikt op 60 jaar Bethelhemkerk en de activiteiten van afgelopen seizoen.

Toen de regen even ophield, en de buienradar voor later op de avond nog veel meer regen beloofde, waagden de meesten de reis terug naar huis. Met een daadkrachtige ploeg, werd de afwas gedaan,  de vloer gedweild en alles in gereedheid gebracht om de volgende ochtend vroeg al de verhuizers uit de Regenboogkerk te verwelkomen.

Andere berichten