Vooruitkijken na 25 jaar

4 september 2024

Op 5 september is het precies 25 jaar geleden dat ik in Hilversum bevestigd werd als predikant. In die tijd heb ik twee van onze wijkgemeenten mogen dienen als voorganger: de Bethlehemkerk en de Morgenster. Altijd heb ik hierbij het geheel van de Protestantse Gemeente voor ogen gehad. Het heeft dan ook iets passends dat ik me nu beweeg in een veel groter geheel, dat van onze ‘Breed-Protestantse Geloofsgemeenschap’. De laatste maanden heb ik op diverse plaatsen geuit dat dat woord ‘Breed’ ook een programma inhoudt waar we de komende jaren – met Gods hulp – aan mogen werken.

Deze dag is voor Lisette en mij natuurlijk ook een dag van terugkijken. Onze dochters zijn hier geboren en zijn inmiddels uitgevlogen. Wij hebben hier lief en leed mogen delen met velen en hebben hier ook vrienden mogen maken.

De komende startzondag wordt gedragen door een team van voorgangers. Bewust heb ik gevraagd om verantwoordelijk te mogen zijn voor de overweging. Dat zal mijn inhoudelijke bijdrage zijn. Verder zal er slechts heel kort worden stilgestaan bij dit ambtsjubileum – want de startzondag gaat voor!

Ds. Erik van Halsema

Andere berichten